måndag 3 augusti 2009

Nya Glasverandan

.Idag var Filip med på Jacks morgonrunda, vi kollade några svampställen. Då kom jag att tänka på när han var liten och vi var ute och plockade svamp. Jag "styrde" in honom på ett ställe och när han fick se dom blev han alldeles överlycklig. Mamma, titta vad många svampar!!!! Det blev iallafall en liter idag. Filip blev så inspirerad av att jag öppnade en blogg, han ville också starta en. Den heter http://filipkronmar.blogspot.com/ "Kul med Filip".

Idag tänkte jag visa lite bilder invändigt på nya glasverandan. När jag fick idén trodde jag aldrig att det skulle bli av, men Johan tyckte också det var bra. Han började nästan skissa direkt på en ritning. Det är ju bra med en händig man! Det har varit ett stort projekt och har tagit mycket tid. Vi har tagit en hel del pauser... Nu är den verkligen snart klar utvändigt också. Helst hade jag velat haft gamla fönster och dörrar som på framsidan, men man måste ju vara lite praktisk också. Det blev en kopia av den gamla. En snäll man från vissefjärda gjorde alla nio fönster, pardörrar och spröjsar åt oss. Glasmästeriet satte i isolerglas, vips så hade vi en glasveranda. Det tog lång tid innan vi kunde skruva i karmarna , Men då kunde vi äntligen se hur det verkligen skulle bli.Jag är så glad för min veranda. Sitta och titta ut över ängarna tranor,rådjur,hare,räv och en och annan älg. Bara läsa en bok eller titta i en tidning. Vi äter alla måltider här spelar spel och umgås.
Den är inredd med vitmålad pärlspont både på väggar och tak. Golvet är jag så nöjd med. Det har vi köpt på Golv och kakel i Emmaboda. Lite medelhavsinspirerat passar bra till olivträd och lavendel. Soffan och stolarna är auktionsfynd. Det fina slagbordet har jag fått av Alva som vuxit upp i huset. Tack! Det var delvis grönt men allt blir så fint med lite vit färg. Lilla sideboardet är också inropat på auktion. Taklampan är min favorit, det är något särskilt med lampor. Den är inköpt på Atmosphere liksom tallrikshyllan som tjänar som bokhållare.Det blev mycket text idag.Får se om det blir några inlägg de närmsta dagarna ev tar vi en tur till Öland.


Kram Malin