lördag 19 september 2009

Vi rustar för kylan...

.
Pingla i den här lilla klockan när du hälsar på hos oss! Den är köpt på Huseby Julmarknad.

Det är kalla nätter och det blir inte varmare, även om dagarna bjuder på sommarvärme! Då blir det dags för oss att sätta i innanfönsterna. Vi tar inte bort alla varje vår, det blir de som behöver putsas i mellan och glasverandan. Det är verkligen vårkänsla när de plockas undan. Det kräver stora förvaringsytor också. Vi har helt enkelt inte plats eller tid att plocka i och ur alla varje år. Det är lite plock när de ska i igen, det ska putsas och på med pappersremsor.. Vadden i mellan har vi slutat med, Johan har satt tätningslister i stället. Man kan ju lägga lite torkade blommor, det är fint men blir liksom aldrig av.

Titta vilka underbara färger bladen bjuder oss på. Solen skiner på vårt gamla kokhus!


Här växer mina vinteräpplen under en klarblå himmel!! De plockas ner och läggs i kartonger på kallgarderoben, för att tas fram till jul.. Det gör jag varje år!


I går och idag har Filip och jag burit in all veden. Torr och fin till alla våra brasor vi ska värma oss med. Tur att vi bara eldar för att det är mysigt och blir skön värme! Vi skulle inte hinna med att fixa ved för att värma upp huset.



Favoriten idag får bli kakelugnen! Den är inte bara vacker utan ger oss härliga brasor. Värmde oss under stormarna Gudrun och Per när vi var strömlösa länge.........
.

Kramar Malin