söndag 8 november 2009

Jul på Huseby!!!

.
Hej!! I går var vi på Jul på Huseby bruk! Det är Nordens största julmässa med 170 utställare! Det kunde ju varit lite snö... gräsmattorna lyste gröna och fina! Här är slottet! Tomteparaden var på besök när vi kom ut från vår guidade tur. .
.
Här är slottstrappan! Slottet byggdes 1844 och alla tapeter och möbler, inredning är bevarat. "Fröken" Florence Stevens, sista ägarinnan bodde där till sin död 1979. Hon testamenterade allt till staten så att allmänheten ska kunna gå in och titta:o) Jag tycker det är väldigt intressant!

Här är balkongen på baksidan. Nedanför flyter en stor å....

Vy över masugnen och smedjan. Det är så vackert när de tänder upp alla marschaller och julgranar! Det är ju finast när det är mörkt men då är trängseln stoooor......

Här är stallet ombyggt till restaurang, där vi åt en liten julbuffè.

Den här gamla cykeln bjuder in till Brukshandeln, där finns det lite smått & gott! Och litet cafè.

Titta på de här juliga fönstren.. är de inte mysiga? En gammaldags jul....

Det är mycket mat, tomtar,stickade mössor m.m. Inte riktigt min grej... Det som intresserar mig med Jul på Huseby är stämningen, byggnaderna och sen har dom faktiskt lite fina saker i butiken vid receptionen.... Blev lite julkulor som ligger här på fatet...och annat som jag visar någon annan dag:o)

Husebys egen glögg som endast säljs under dessa 9 dagar som mässan pågår....Bägarna fanns bara 2 st kvar... ville haft fler. Ev. blir det hyacinter i dom...

Den här plåtburken är väl söt...Får avsluta i dag:o) Det blev ett långt inlägg. Hoppas allt är bra med Er som är inne på min lilla blogg!
.
Kramar Malin