onsdag 31 augusti 2011

Lycka Är.....

Hej!! Lycka för mig är att gå i skogen, sitta på en mossig sten & dricka en kopp te:) Särskilt nu, för min värk har kommit tillbaka.....:( Sitter i axlar & nacke, jag jobbar sen är det vila, värme, promenader & massage som gäller.

Hittar man en sån här "kantarellodling" kan man glömma det en stund....

Har plockat helt gaaaaaaalet mycket idag....

Jag ställer ifrån mig korgen för den är tung.... sen går jag i cirklar lagom långt ifrån! Tänk om det skulle komma någon annan & hitta den....:))


Malin

tisdag 30 augusti 2011

Höstmys...

Hej!! En av mina favoritväggar att fota här hemma:)) Perfekt att plocka om lite med mina pinaler på bordet & hyllan så känns det lite nytt igen....

Efter en blöt skogsprommis i eftermiddags eldade jag en brasa & kröp upp i en fåtölj med en kopp te:) Höstmys när det är som bäst!! Jag gillar verkligen hösten, tänk bara vad mycket svamp det finns, hela skogen är full:)

Freja är lite av en innekatt nu när det är blåsigt & regnigt!
Trevlig tisdagkväll på Er:)

Malin

söndag 28 augusti 2011

Have A Nice Evening...

Hej!! Kikar in med ett sent inlägg & önskar ER en trevlig söndagkväll:)) Här står jag brevid alla ljusen med strykbrädan....!! Den vill Ni väl inte se..*ler*...

Dagen har tillbringats på auktion, jag handlade lite till vår blivande butik:))

Ha det så bra:))

Malin

lördag 27 augusti 2011

Min Vackra vinst från Me And Alice/Antlers Design!!

Hej!! Underbar lördag, riktigt varm sensommardag:)) Igår fick jag min vackra renhornsljusstake som jag vann hos fina bloggen Me and Alice:)) Den kommer från Antlers Design! Klicka HÄR kommer du dit:) Finns så mycket fint!!

Det var så många som var med & jag vann, Lycka:))

Idag hör jag hur det snickras ute i Ladan & det gör mig så glaaaaaad!! J & F är i farten & vi har äntligen en dag som vi bara kan dona där ute:) Ska gå ut & ta tag i penslen nu...igen...

Njut dagen!!

Malin

fredag 26 augusti 2011

Ledig Fredag.....:))

Hej!! Idag har jag min lediga fredag, har varit ute på svamprunda nu på morgonen!! Hittade massor som ska rensas på altanen i solen:)) Det är så varmt & skönt, kan bli uppåt 25 grader...

Ha en bra fredag:)) Ikväll blir det ädelostpaj men kantisar...
Ses imorgon!

Malin

torsdag 25 augusti 2011

Sommar möter Höst....:))

Hej!! Känns lite som att sommarens rosa Mårbacka möter hösten på den här bilden:)) Står på mitt halvmåne bord i "biblioteket" som jag ropat in på auktion....Ett av alla mina fynd jag är sådär gaaaaalet glad för!!!

Loppade ljusstakar används flitigt nu när kvällarna blir allt mörkare....

Jo, tänkte förtydliga min fråga jag ställde igår lite! Det är mina "bloggintresserade" som jag inte kan se. Förut kunde jag se dom ibland men nu har det inte gått på veckor....kanske något med inställningarna?? Kan ju se på min "instrumentpanel" hur många Ni är & att det ökar....:)) Det gäller alltså inte följare via Bloglovin'.

Ha en bra torsdag, ses imorgon:))

Malin

onsdag 24 augusti 2011

En liten köksglimt....:))

Hej!! Onsdag & veckan vänder mot helg igen:) Det tycker vi om, denna vecka när jag jobbar kväll har jag min lediga fredag oxå!! En liten glimt från mitt kök idag, tycker det är höstkänsla & får lust att elda en brasa....Det är så märkligt väder, sommar & höst varannan dag!

Det är lilla matsalen som skymtar, därinne är allt vitt förutom möblerna:))

Ha en mysig dag, kanske skiner solen på Er eller myser Ni inne med tända ljus...!!??
Jo, en liten fråga...jag som inte är så bra på det här med datorer. Varför kan jag inte se min följare?? Ser att antalet ökar, vill så gärna se vilka Ni är så att jag kan kika in till Er!!


Malin

tisdag 23 augusti 2011

Ljung från skogen.....:))

Hej!! Plockade med mig lite ljung från skogen på morgonprommisen:)) Det enkla är ju som bekant ofta det vackra.....Mitt bord jag loppade på Öland nu i sommar har inte hittat sin plats än, kanske får det bo i "biblioteket".....

Tror Ni det är de sista fina sommardagarna vi får njuta av nu??

Vet Ni, jag undrade ju om tips för att få bort nagellack på kläder för ett tag sen. Har glömt berätta att det gick så bra, köpte en nagellackremover utan olja & aceton, gnuggade bort fläcken, tvättade blusen & det syns ingenting!!! Tack:))

Malin

måndag 22 augusti 2011

Vinnaren i Utlottningen:))

Hej!!! Måndag....ny vecka & nya tag!!! Har dragit vinnaren i utlottningen!!! Det var hela 143 kommentarer & många hade länkat oxå:))) Mååååååånga lotter blev det & sonen fick välja ett nummer han tog nr 43, så vi räknade framåt & det blev Madonnaliljan21 som vann!!

Grattis till Jenny, maila mig din adress så kommer vinsten:)) malin.kronmar@telia.com
Ha en bra dag, kära läsare!

Malin

söndag 21 augusti 2011

Vinranka....

Hej!! Underbar sommardag här nere i Småland:)) Kolla in min vinranka, satte två vid uterummet förra sommaren, trodde inte att de klarat vintern...... Men oj vad de tagit sig nu:))

Längtar tills de letar sig in & det blir vindruvor i taket! Nu njuter vi söndagen, får se om det blir med eller utan pensel.....:) Imorgon drar jag vinnaren!!!

Malin

lördag 20 augusti 2011

Lazy Saturday.....:))

Halli Hallå:)) Hoppas Ni inte blåser bort denna galet blåsiga lördag...Men solen skiner iaf, en härlig augustidag trots allt! Så skönt att ha familjen hemma igen, det kanske är nyttigt att längta lite ibland:))

Idag latar vi oss....umgås & rensar lite svamp:))

Ha det gott Du Fina som tittar in till oss Norregård:))
Du har väl inte glömt min lilla utlottning, klicka på bilden längst upp i högra spalten & skriv en kommentar!!


Malin

fredag 19 augusti 2011

Ingen vanlig fredag!!

Hej!! Idag är det ingen vanlig fredag...min lilla familj kommer hem efter 12 dagar i Lappland!! J & F har vandrat Kungsleden:)) Jag har varit kvar här hemma helt själv....nja, Jack & Freja oxå förståss!! Varför jag inte följde med?? Jag älskar fjäll & natur meeeeeeen inte så långt!!! Efter en del problem med nacke & axlar under året som gått ville jag inte bli en bromskloss:)) Så det här blev helt enkelt deras äventyr!!

Ikväll kommer de äntligen hem & jag har köpt en liten välkomstbukett & bakat:))
Nu blir allt som vanligt här på Norregård igen, så skööööööönt!!

Malin

torsdag 18 augusti 2011

Sommarloppad bricka...:))

Hej!!! Hittade en underbar bricka när jag var ute & loppade på Öland i början av semestern!! Ett sån't här fynd ger mig gåshud:))) Looooooove it!!!

Den är stor & alldeles lagom sliten:)) Underbar patina.....

Ett av mina absoluta bästa loppisfynd denna sommaren:) Vilket är ditt??

Malin

onsdag 17 augusti 2011

Hej!!! Kikar in & önskar Er en trevlig kväll:))

Själv ska jag gå ut här & lägga mig & läsa en tidning....Känner mig trött idag!


Malin

tisdag 16 augusti 2011

Tisdag....!!

Hej!!!! Nu börjar sommarblommorna verkligen se risiga ut efter allt regn.....Kommer börja bytas ut efterhand till lite mer höstiga!! Fick med mig en krysanthemum hem idag:)) Den kommer få flytta ut, fick bara ett sån't infall att fota den i en gammal hattask.....

Hyfsat väder idag, solen letar sig in på verandan...:))

Ikväll väntar prommis & te med en vännina:)) Riktig vardagslyx!!

Malin

måndag 15 augusti 2011

Tack, snälla Ni!!!

Hej!! Måste börja med att TACKA för alla söta kommentarer & Lyckönskningar till vår butik:)) Får en hel del gulliga mail från icke bloggande läsare oxå!! Jag blir helt överväldigad, kanske att jag får träffa några av Er när vi kommit igång:)) Skulle så gärna vilja skriva några rader till Er alla men det hinner jag bara inte.....

Ett litet stilleben med gamla fina tryckbokstäver & siffror jag fått av min nyfunna vän Lize:)) Hon vet vad jag gillar!!!

Nu är det inte bara svamp som gäller i skogen, lingonen är här!! Mamma hade med sig en burk nykokt sylt igår, så mycket godare med hemmagjord:))

Antar att vi ses imorgon igen, har liiiiiiiite svårt att låta bli! Det är ju så himla kul:))
Ha en bra måndag!

Malin

söndag 14 augusti 2011

Vår blivande Butik......:))

Hej!! Ni som brukar kikar in hos mig har nog inte missat att vi har planer på att öppna en butik i vår Lada:)) Det är förståss min stora dröm...men det är vårt gemensamma projekt & hela familjen ser fram emot detta!! Som Ni ser på följande bilder är det en låååååång väg innan vi kan öppna men förhoppningen är inom ett år.....vi gör ju allt själva & endast på helger när det finns tid & lust:)) Det får absolut inte bli en stress eller ett tvång! Det ska vara kul:))

Jack & Freja trivs oxå här ute....Det kommer att bli nytt innetak, det ska isoleras, nya väggar, nytt golv....Golvet funderar vi mycket på nu, ev. blir det trägolv & en avdelning med tegelgolv! Vad tror Ni om det??

Dörren Ni ser här kommer bytas ut...Ett fönster ska i uppe till vänster om dörren! Listan är lång på önskemål...det ska bli som vi vill ha det så därför kommer det ta tid så klart!! Det är ju ganska stort, så kanske blir det så att jag kommer öppna upp en bit i taget! Spännande är det iaf! Tanken är att Ni ska få följa oss på denna resan, kommer att uppdatera allt eftersom det händer något! Jag målar fortfarande på utsidan & är gräsänka så snickeriet står still....

Ha en skön söndag:))


Malin

lördag 13 augusti 2011

Några bilder från min oas.....:)))

Hej!! Kikar in & önskar Er en trevlig lördag:)) Några bilder från min oas som jag aldrig kommer tröttna på.....Idag blir det målning på ladan & lite fix & trix!!! Skön hemmadag alltså:))

Flaskorna samsas med en vit mårbacka & det ääääääääär ju fortfarande sommar!!! Även om man undrar ibland......Men nu skiner solen:))

Ha det gott du fina som kikar in hos mig:))

Ses imorgon!

Malin

fredag 12 augusti 2011

Igår gick vi genom skogen på Festival......:))

Hej!!! Det är fredag & jag lyssnar på Freda'.....:)) Igår gick vännina L & jag genom skogen till vackra grannbyn Mundekulla!!! Det är musikfestival i helgen & den inleddes med en gaaaaaaalet bra artist som vi ville se:)))

Uno Svenningsson!!!! Han spelade alla låtar som vi lyssnat så mycket på under gymnasietiden!!
Det var uppe på logen & jag kan säga att stämningen är något alldeles extra. Tror inte du kan komma en artist så nära någon annanstans....känslan var som om han stod hemma i vårt vardagsrum! Ett fantastiskt minne....Klicka HÄR kan du läsa om Mundekulla Kurs & Retreatgård!!! Det är Verkligen unikt :)))

Ha en bra fredag, Jack ska vaccineras! Därefter prommis med vännina B:))
Vad gör Ni en helt vanlig fredag???

Malin