måndag 31 oktober 2011

Måndag.....



Hej!!! Kikar in lite snabbt denna måndagkväll:)) Har varit en sväng i Kalmar....fixat julklänning & lite julkort!!! Gäller att vara ute i tid:)) Nu går det fort till advent!!! Mycket ved & många ljus förbrukas i Norregård nu...*ler*....





Ha en trevlig kväll:)) Nu myser vi!!!

Malin

söndag 30 oktober 2011

Favoriter i köket.....:))

Hej!! Temat i Fabriken denna gången är Favoriter i Köket:)) Klicka HÄR så kan du se de andra bloggarnas favvisar i deras kök!!! Mina pardörrar mellan köket & nya verandan är en stor favorit hos mig!!!

Så även grislampan som hänger över det auktionsfyndade bordet:))


Skåpet som rymmer allt vårt vardagsporslin är en favorit.....


.....liksom vedspisen som skymtar i hörnan här!!!


Köksön är superbra, trevligt att slippa stå med ryggen åt familj & gäster vid matlagning!!!

Ha en bra fortsatt gråmulen söndag....:))


Malin

lördag 29 oktober 2011

Kontraster....

Hej!!! Igår plockade vi undan jackor & väskor för att våra gäster skulle kunna hänga av sig.....Vi är 3 personer & jag kan inte fatta hur mycket kläder vi har framme.....Min blick föll iaf på 12-årige sonens & mina väskor:)))


Samma modell men ändå väldigt olika...:))) Noa Noa möter AC/DC......


Gillar verkligen den här väskan, precis lagom stor för mina pinaler:))

Det är idag J fyller, vi har haft en lugn dag & nu väntar några timmar i Ladan innan "Så mycket Bättre"!!! Det var superbra förra omgången:)) Ska Ni se det???

Malin

fredag 28 oktober 2011

Ledig Fredag....:))

Hej!!! Vilken galet grå vecka vi haft....känns inte som att det är riktigt ljust på hela dagen:(( Idag bakar jag & lagar mat & dukar.....Skönt att vara ledig när man ska ha kalas:))


Hoppas Ni får en mysig fredag:))
Ses imorgon!!!

Malin

torsdag 27 oktober 2011

Renhorn...

Hej!! Så var det torsdag & jag jobbar ikväll oxå...sen är det dags för min LEDIGA fredag imorgon:))) Då blir det kalas i Norregård för J fyller år i Helgen!!!


Renhornen hittade J & F när de var ute & vandrade i Lappland i somras....


Tycker de är vackra...lika grånade som dessa trälådor...


Förmiddagarna går så fort, det är inte mycket jag hinner.....
Ha den bästa av torsdagar:)))

Malin

onsdag 26 oktober 2011

Boken med stort B.....

Hej!!! Igår var jag & hämtade boken vi alla väntat på:))) Vintage by Nina....Vilket hem hon har denna kvinna.....heeeeeeeelt fantastiskt!!! Jag beställde mitt ex av butik Vita Ranunkler klicka HÄR kommer du till bloggen!


Om du Klickar HÄR kommer du till bloggen Vintage & Morrhår.....Bloggen bakom Vintage by Nina & fantastiskt duktiga fotografen Maria-Isabel Hansson!!! De lottar just nu ut ett signerat ex!!! Ta chansen:)))


Vilka i-landsproblem vi har med vår uppkoppling just nu...igår försvann det mitt i mitt inlägg:(( Sån't kan jag bli galen på....Hoppas jag har bättre tur idag!!!

Tack för all ER uppmuntran med butiken, jag suger i mig varenda rad:)))

Malin

tisdag 25 oktober 2011

När tvivlet sätter in.....

Hej!!! Ett par höstbilder från uterummet idag....Spetsgardinerna tog jag ner i helgen & tvättade så nu är det öppet för höstlöven att blåsa in...Ibland sätter tvivlet in & jag undrar om jag är helt galen som tror att det ska gå att driva en butik mitt ute i de småländska skogarna....Men ingen kan ju veta innan man har provat & andra dagar är jag så positiv:))) Vi renoverar ju ändå lokalen åt oss själva så det känns ju bra att slippa hyra!! Tanken är att jag ska ha öppet någon kväll i veckan & på helgen eller efter överenskommelse:)) Jag kommer att ha kvar mitt jobb då det inte kommer vara möjligt att "leva" på det.....Dörren här & ev. kaminen kommer båda att flytta in i Ladan tror jag om inget annat dyker upp under tiden som renoveringen pågår.....

Någon som bevisat att det går alldeles utmärkt att driva en butik på liten ort är otroligt inspirerande Mariette!!! Hon vann årets köpman i Laholms kommun, Grattis igen till Dig, du flitiga!!! Klicka HÄR kommer Ni till hennes fina Blogg Liljor & Tulpaner!!! Så när tvivlet sätter in tar jag en titt hos Mariette:))


Malin

måndag 24 oktober 2011

Enkelt = Vackert......

Hej!! Så var det måndag & ny kvällsvecka för mig....Det enkla är som bekant det vackra:)) Igår morse drack jag en kopp te i järnsängen & solen sken in så vackert.....Nästan lite vemodigt....

Känns som man kan se att Norregård fyller ett sekel nästa år i dessa bilder...
Ha en bra måndag Ni som kikar in....här är det grått! Tänk vad solen gör på dessa bilder, så mycket enklare att fota när ljuset är med oss......Tack för Era besök Ni gör min dag:))

Malin

söndag 23 oktober 2011

Freja Funderar....:))

Hej!! Söndag & Freja tycks undra varför stolarna står iordning....De blev utbytta mot en korgstol igår kväll:)) Nu är ju stora olivträdet inflyttat oxå & det är Freja såååå himla glad för att klättra i.....Till mattes stora förtret:))


Här tar hon snart sats....:))
Ha en bra dag, det får bli lite städning & funderingar i Ladan idag, vi är trötta!!!

Malin

lördag 22 oktober 2011

En Liten Lördagshälsning.....

Hej!! Ikväll ska vi ha gäster & jag gillar att vara ute i tid...så nu har jag dukat:)) Kan vara i ladan i em tills det är dags att fixa lite middag....Men hur svårt är det att fota nu... känns som vi är mitt i en gråååååååzon idag:(( Jag använder aldrig blixt, så Ni får hålla till godo med de här bilderna som är min lilla lördagshälsning till Er....


Ett litet lönnlöv under glasen....enkelt & vackert....:))


Några loppade ljusstakar & några prydnadspumpor mer behövs ju inte:))
Ha en bra lördag Du fina som kikar in hos mig...

Malin

fredag 21 oktober 2011

Fredag:))

Hej!!! Veckans bästa dag är här så skönt:)) Lite kvällsmysiga bilder från köket...min "grislampa" har kommit upp här tills vidare....Får se om den ska hänga kvar!


Ha ER bästa fredag:)) Själv ska jag ut en liiiiiiiten sväng i Ladan innan jag somnar i soffan....
På tal om att mina bilder lever sitt eget liv!!! De var några som sa att det lägger in bilderna först & skriver texten sedan...det gör jag med:)) Denna veckan har jag haft strul med bredbandet, min laptop & inläggen.....hmmm hoppas på bättre tur nästa vecka!!

Malin

torsdag 20 oktober 2011

Så många gånger jag tänkt.....

Hej!! Så många gånger jag tänkt måla mitt "drängaskåp" men det har inte blivit av.....:)) Tur det för jag gillar det som det är, bryter lite mot det vita!! ALLT behöver inte vara vitt som F brukar säga:)) Jag tycker verkligen inte att vi har så mycket vitt.....men ...men....


Ja, så var det torsdag & jag ska ge mig iväg på massage om en stund...Vad gör Ni???




En gammal loppad underkjol & några skoläster med favoritsjalen.....
Antar att vi ses imorgon om Ni vill.... då är det fredag:)) Så himla skönt!!
Är det någon mer än jag som håller på att bli gaaaaaaaalen när det gäller att få bilderna där Ni vill ha dom???? Grrrrrr.....jag kan redigera om 10 gånger & de lever ändå sitt eget liv.......


Malin

onsdag 19 oktober 2011

Bästa STUNDEN på dagen ÄR.....

Hej!!! Bästa stunden på dagen ÄR när jag öppnar dörren & kommer hem! Jag har förmånen att jobba 75 % så det är inga långa dagar.....något jag är väldigt tacksam för:)) Jag finns hemma när sonen kommer hem (utom 4 kvällar var tredje vecka) & jag har tid att blogga, gå en runda i skogen & göra det där som så många skulle vilja men inte hinner...Det gäller förstås att lära sig att prioritera som jag fick förslag på här på bloggen när jag tyckte att jag hade ont om tid för ett tag sen....hm...


Jag tänker inte låta det här med butiken göra mig stressad....även om jag är otålig kommer det bli klart förr eller senare.....:)) Vi kommer inte att öppna förrän jag känner mig nöjd!!!


För några år sedan hade jag inte kunnat tänka så..... men vi går alla genom livet & lär oss vad som är viktigt!!! Kanske har fått en 40-årskris:)) Njut i nuet....vi vet aldrig vad som väntar oss!


Malin

tisdag 18 oktober 2011

Ny titt i Ladan....

Hej!!! Riktigt höstrusk idag....Det var en blööööööööt prommis med vovven, nu lite the & uppdatering av blivande butiken:)) Bilderna är lite ljusa...svårt att veta hur mycket jag ska ljusa upp dom...Har inte tid att gå ut & ta om dom heller!!! Ska iväg & loppa strax med vännina B:)) Känns kanske inte som att det hänt så mycket men att regla, isolera & sätta väggar är dryyyyyyygt....
Men snart är vi runt hela lokalen som är ca 100 kvadrat:))

Bjälkarna kommer "hänga fritt" då innetaket är höjt....Hoppas Ni kan se vad jag menar på denna bilden....När alla skivor är uppe ska det sättas gips!!

Det är som att bygga ett nytt hus ungefär....så Ni kan ju förstå att det är galet mycket jobb!!! Mycket beslut som ska fattas & tänkas igenom...Men kul är det & vi har ingen tidspress:))
Om Ni undrar varför jag inte svarar på Era mail har jag problem med min dator...grrrrr sån't blir jag galen på...Tålamod är inte min starka sida! Men hoppas att J kan fixa det snarast...
Ha en bra hösttisdag:))

Malin

måndag 17 oktober 2011

En känsla av att packa ihop.....

Hej!! Ny måndag & mer än halva oktober har redan gått......När det blir höst brukar jag få en känsla av att packa ihop:)) Stapla mina pinaler på varandra & i skydd för regn & rusk....
Uterummet är bra förvaringsplats när vi börjar stuva undan för kommande vinter....

En överblommad fjärlislavendel påminner om sommaren som varit....lite vemodigt men vackert:)) Sonen vill till det "stora varuhuset".....Det är ett skrivbord som ska inhandlas, hans mamma föreslog ett loppat bord:)) Du kan ju måla det i vilken färg du vill & ingen annan har ett likadant......Inga loppade möbler i mitt rum blev svaret!!! Jag kan ju inte bestämma i hans rum även om jag skulle vilja.....:)) Det är ju kul att han vet vad han vill oxå!!!

Malin

söndag 16 oktober 2011

Tidig morgon.....

Hej!!! Tidig morgon i Norregård & solen är med oss även denna söndag:)) Nu står järnsängen här & det är så mysigt att ha en dagbädd....vi använder den alla tre i huset eller fem om man räknar djuren:)) Jack är galet bortskämd & får vara överallt....det är såååååååå svårt att motstå de där bruna ögonen.... Ha en bra söndag:)) Nu ska jag laga en riktig höstgryta till min snickare!!!Han är i full gång:))

Malin

lördag 15 oktober 2011

Sol idag oxå....:))

Hej!! Så var det lördag & denna helgen finns det tid att vara i Ladan:))) Det är drygt att isolera allt....J säger att det blir bättre än huset så vi kanske ska flytta ut i Ladan & använda huset som butik istället:)) Nja.....Det får nog vara!! Här sitter jag gärna & läser på kvällarna uppkrupen i soffan med en kopp te.....

Solen har verkligen varit generös mot oss denna galet vackra Höst!!!
Ha det gott:))

Malin

fredag 14 oktober 2011

Fredag....

Hej!! Nu mår jag bättre men det var en pärs.....Tack för Era hälsningar:)) Nu har mina äppellådor fått en ny användning.....perfekta till ett mindre vedförråd vid kakelugnen:))

Nu eldas det många brasor här i Norregård....
Ha en mysig fredag:))

Malin

torsdag 13 oktober 2011

Ingen bra Torsdag....

Hej!!! Idag har jag legat med envis huvudvärk hela dagen......inget vidare:(((

Hoppas Ni mår bättre:))

See you!!!


Malin

onsdag 12 oktober 2011

Förvaring......:)))

Hej!!! Nu vänder veckan mot Helg igen:))) Litet förvaringstips idag....Ut & loppa några gamla byrålådor & kanske lite färg & ett tag med skurborsten så har du en superförvaring:)) Dessa lådor brukar stå under järnsängen med plats för dukar, myggspiraler, ljus & andra "braatthasaker"...

Höstsolen skiner så härligt idag....får alltid lust att fota här i uterummet då:)))

Mina pinaler som brukar stå ute har definitivt rätta patinan:))) Nu kan de stå här inne lite så de inte rostar bort.....

Till Maja L som undrade om lampan på Verandan! Den är inte svart utan i mässing:) Finns att köpa i butik Atmosphere i Göteborg!!! Klicka HÄR kommer du till bloggen, för mer information:))

Malin